Minkfälla Lotin Enkel

980,00 kr
Artikelnr
521739
Minkfälla från Lotin i enkelt utförande. Levereras monterad.
I lager
Skickas normalt inom 2-3 arbetsdagar

Fällan gillras genom att tråden till trampplattan träs ut genom fällans ovandel och häktas fast i luckan. När djuret går in i buren för att få tag på betet, och därmed trampar på plattan, så faller luckan ner. I samband med att luckan faller ner blir två röda markörer synliga, vilket gör det lätt att på håll se om du fått någon fångst.

Att tänka på vid utplacering:

När fällan ska placeras ut, så är det fördelaktigt att göra det på en plats där du sedan tidigare vet att djuren har sitt stråk. Det är även fördelaktigt att noggrant välja ut platsen så att signalsystemet kan utnyttjas och fällan kontrolleras med kikare och ficklampa. Det är samtidigt viktigt att fällan får stå ostört från obehöriga. Om det inte finns några lämpliga stråk i anslutning till den plats som är lämplig för placering av fällan, så går det ändå att på sikt skapa sådana förhållanden. Detta genom att kraftigt åtla året runt med exempelvis levande musåtlar eller jäst kött. Åteln bör då ligga placerad på ett sådant vis att djuren känner viss trygghet när de smyger fram för att äta och lämplig placering kan exempelvis vara i skogsbryne, åkerkant eller liknande. En åtel mitt ute på ett öppet fält eller nära hus är dock dömd att misslyckas, eftersom framförallt äldre djur tenderar att vara alltför vaksamma för att ta sådana risker.

För att ytterligare öka chansen för att djuren går i fällan bör fällan även stå kvar på sin plats under den tid då djuren är fridlysta, eftersom att fällan då växer ner i marken och bättre smälter in i miljön. Gillra då upp luckan med en galvaniserad spik, så att djuren fritt kan gå och hämta maten som alltid ska finnas i och omkring fällan just för att ungdjuren ska lära sig var de ska hämta födan under vintern.

Att tänka på vid gillring:

När det är dags att gillra fällan för användning, bör burens botten först täckas med exempelvis mossa, ris eller barr från en myrstack. Därefter bör säd strös i fällan för att möss ska komma och lämna vittring. Även burens ovansida bör täckas med granris, mossa eller liknande och detta bör göras så tidigt som möjligt så att buren upplevs som en naturlig matplats när hösten kommer. Luckan ska i sin tur vara öppen året om och när fällan inte är i bruk så gillras lucka upp med galvaniserad spik.

Om du vill få fällans gavlar att blänka mindre så kan du smutsa ner fällan genom att använda sådana material som finns på platsen, såsom jord, lera, gräs och liknande. En annan aspekt att tänka på är att minska överföringen av den egna vittringen och det kan göras genom exempelvis använda handskar. Därtill kan det vara lämpligt att undvika att använda målarfärg, eftersom det ger upphov till lukter som kan sitta kvar i flera år och även skrämma bort djuren. Likaså bör tobaksanvändning och urinering undvikas i närheten av fällan.

Vid risk för att fällan isas ned av exempelvis frost vintertid så kan det förebyggas genom att frontgaveln placeras vinkelrätt mot den position solen har mellan klockan 11 och 14 på dagen. Det medför att plåten frostas av med jämna mellanrum. Signalhålen på baksidan kan i sin tur täckas över med genomskinlig plast som tejpas fast.

Mer information
Varumärke Lotin
Nettovikt (kg) 0
Produkttyp Minkfälla
Djurslag Mink
Utförande Enkel
Write Your Own Review
Du recenserar:Minkfälla Lotin Enkel
Your Rating
Copyright Bole Sverige AB | org.nr: 556540-3010