C-vitamin Emin 500 gram

245,00 kr
Artikelnr
521795
C-vitamintillskott med dextrose avsedd för alla hästar. Tillskottet innehåller 80 % ren C-vitamin och 20 % dextrose, vilket ger ett smakligt pulver som samtidigt är lätt att ge.
I lager
Skickas normalt inom 2-3 arbetsdagar

C-vitamin (askorbinsyra) finns i hög halt naturligt i bland annat citrusfrukter, bär och paprika. I andra växter, såsom gräs eller spannmål finns det inte alls eller i väldigt låga halter. De flesta helfoder som finns har inte heller tillräckligt höga halter C-vitamin och i många fall saknas det helt. Därför är det viktigt att tillföra C-vitamin för att säkra djurets tillgång till ämnet i fråga.

C-vitamin har ett stort antal funktioner i kroppen. Det tar upp järn som ingår i blodets hemoglobin, vilket i sin tur transporterar syre till kroppens alla delar. Det hjälper till att ta upp vitaminerna E och B1. Det ingår i syntesen av kollagen som behövs för att kroppen skall kunna läka sår och vid koaguleringen av blod. Vid infektioner och värmestress har forskning visat att kroppen förbrukar stora mängder C-vitamin. Immunförsvarsforskning har konstaterat att C-vitamin hjälper till att ge kroppen en förbättrad motståndskraft mot infektioner och parasiter.

För att täcka dagsbehovet krävs ca 200-300 mg C-vitamin per 100 kg kroppsvikt per dag till en frisk häst i vila (det vill säga en häst som endast går i hage eller kortare turer i skritt). Så snart hästen drabbas av en infektion eller sätts i träning ökar dagsbehovet.

Eftersom det inte finns någon övre toxisk gräns för C-vitamin, så finns det ingen risk för överdosering.

Burken har ett UV-filter som minskar risken för att vitaminerna förstörs av solljus. Dock rekommenderas att förpackningarna ändå förvaras mörkt och svalt, utom räckhåll för direkt soljus. Korrekt förvarade förpackningar håller i minst 2 år från tillverkningsdatum på etiketten.

EMIN C-Vitamin är registrerat som kompletteringsfoder hos Jordbruksverket.

Innehåll per 100 g:
C-vitamin, 80000 mg
Dextrose, 20000 mg

Råvaruinnehåll:
Råprotein (0,2 %)
Råfett (0 %)
Växttråd (0 %)
Aska (0,02 %)

Dosering, hund: 1 kryddmått (1 gram) per 30 kg kroppsvikt dagligen i fodret.
Dosering, häst: 1/2 mått (medföljer i burken) per 200 kg kroppsvikt dagligen i fodret.

Mer information
Varumärke Emin
Nettovikt (kg) 0
Produkttyp Vitamintillskott
Storlek 500 g
Djurslag Häst
Write Your Own Review
Du recenserar:C-vitamin Emin 500 gram
Your Rating
Copyright Bole Sverige AB | org.nr: 556540-3010