RAW Ekologiska Paranötter 200 g

Mother EarthArtnr: 10288
(1) customer review

99 kr

2160-2paranotter-300x300.jpg
10288_2-300x300.jpg

RAW Ekologiska Paranötter 200 g

Mother Earth Artnr: 10288
(1) customer review

Paranötter är en av de största nötterna som finns och näringsmässigt sett så innehåller de en hel del proteiner, zink, magnesium, nyttiga fetter och den högsta halten av selen av alla nötter. Paranötterna har en fyllig smak och är mycket tillfredställande att äta. Paranötter innehåller mycket selen så man ska ej äta för många per dag. 200 gram. Läs mer här!

99 kr

I lager

Passa på! Kampanjen tar slut om:
  • 1-3 Dagars Leveranstid
  • Nöjd-kund-garanti
  • Fri frakt över         

Beskrivning

Ekologiska Paranötter

I paranötsträdet, som kan bli 1000 år gammalt och 40 meter högt, växer frön som ramlar ner till marken som hela nötter. Trädet växer vilt i Amazonas och därför är nötterna helt fria från bekämpningsmedel.

Innanför skalet, så har nötterna en tunn, brun hinna, som innehåller polyfenoler med antioxidanter. Nöten är en av de största nötterna som finns och näringsmässigt sett, så innehåller de en hel del proteiner, zink, magnesium, nyttiga fetter och den högsta halten av selen av alla nötter. Paranötterna har en relativt kraftig, fyllig smak.

Användning: Paranötterna kan ätas direkt eller kan i hackad form blandas i gröten eller yoghurt. De kan köras i en blender till paranötsmylk som kan drickas osilad eller silad. Paranötter innehåller mycket selen så man ska ej äta för många per dag eller för ofta. Tips: Banan-och-paranötspannkakor: mixa bananer och paranötter till en smet, för att sedan torka över natten i en torkugn eller vanlig ugn på låg värme. Fantastiskt gott med bär och lönnsirap.

Märk: En viss försiktighet bör iakttas om man lider av födoämnesallergier då paranötter kan framkalla allergiska reaktioner.

Innehåll: 100% raw och ekologiska paranötter (Bertholletia exelsa). 200 gram.

Ursprungsland: Peru/Bolivia.

Förvaring: Förvaras torr i rumstemperatur och oåtkomlig för barn.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 2943 kJ/703 kcal
Fett 66 g
-varav mättat 0,2 g
Kolhydrat 12 g
-varav sockerarter 1,6 g
Fiber 6 g
Protein 17 g
Salt 0,1 g

Leverantör: Mother Earth, Sverige.

1 recension av RAW Ekologiska Paranötter 200 g

  1. Evita (verifierad ägare)

    Godaste paranötter jag har smakat. De är fantastiska att ätas precis som de är.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.