Clearspring Vildskördade Aramealger 30 g

ClearspringArtnr: 10251

85 kr

arame-2-300x310.jpg
Clearspring_JapaneseSpecialityArameIMG_3895_800x-300x300.jpeg

Clearspring Vildskördade Aramealger 30 g

Clearspring Artnr: 10251

Arame har en något söt smak som gör den till ett populärt sjögräs som passar bra med vegetabiliska proteiner som tofu och tempeh samt med grönsaker av alla slag. Arame är rik på mineraler som kalcium, magnesium, kalium, jod, järn och zink, tillsammans med viktiga spårämnen som selen. Aramen blötläggs i 10 minuter och sköljs sedan noggrant. Marinera gärna algerna för smak innan de läggs till nudlar, sallader, woker eller andra rätter. 50 gram alger. Läs mer här!

85 kr

I lager

Passa på! Kampanjen tar slut om:
  • 1-3 Dagars Leveranstid
  • Nöjd-kund-garanti
  • Fri frakt över         

Beskrivning

Arame

Arame har en något söt smak som gör den till en utmärkt introduktion till sjögräs om man ej prövat det tidigare. Arame passar bra med vegetabiliska proteiner som tofu och tempeh samt med grönsaker av alla slag. Med sin mörka, nästan svarta färg blir Arame ett härligt tillägg till sallader. Arame passar både till soja/ingefära/vitlökssås eller stark senapssås.

Arame är rikt på mineraler som kalcium, magnesium, kalium, jod, järn och zink, tillsammans med viktiga spårämnen som selen. Befolkningsstudier visar att personer som regelbundet äter sjögräs inte har mineralbrist. Sjögräs har traditionellt konsumeras i måttliga mängder och på en regelbunden basis för att ge ett balanserat intag av mineraler.

Sjögräs förekommer i en kelaterad, kolloidal form som gör den ”biotillgänglig” för kroppen för användning i viktiga kroppsfunktioner. Sjögräs har visat sig hjälpa kroppen att eliminera gifter.

Användning: Aramen blötläggs enkelt i 10 minuter (de kommer att fördubblas i volym) och skölj sedan noga. Marinera dem sedan i ca 30 min i valfri marinad innan de läggs till nudlar, sallader, woker eller andra rätter. en marinad kan tex vara tamari, ingefära, lime, vitlök eller tahini, sesamolja, chili och örtsalt. Om du vill minska jod nivåerna, är det en bra idé att tvätta arame ordentligt flera gånger innan och efter blötläggning och förlänga blötläggningstiden till 30+ minuter.

Ingredienser: Torkade Aramealger (Eisenia bicyclis). Hålllbart skördade i vilt tillstånd och sedan torkade. På grund av produktens naturlighet kan de innehålla spår av fisk, blötdjur och / eller kräftdjur.

Ursprungsland: Japan.

Näringsinnehåll per 100 gram:
Energi: 313 kJ / 74 kcal
Fett: 0,7 g
Varav mättat fett: 0,4 g
Varav enkelomättat: 0,24 g
Varav fleromättat: 0,05 g
Kolhydrater: 7,2 g
Varav sockerarter: 1,5 g
Protein: 9,7 g
Salt: 3,25 g
Fiber: 61,3 g
Övriga näringsämnen:
Kalcium 1131 mg
Järn 5,4mg
Magnesium 564 mg
Jod 97,8 mg*

*Jod bidrar till normal kognitiv funktion, normal energigivande metabolism, normal funktion av nervsystemet, underhåll av huden, normal produktion av sköldkörtelhormoner och normal sköldkörtelfunktion.

Märk: Människor är känsliga för jod rekommenderas att rådfråga läkare innan de konsumerar denna produkt. För att minska jod nivåerna, är det en bra idé att tvätta arame ordentligt flera gånger innan och efter blötläggning och förlänga blötläggningstiden till 30+ minuter. Om du vill tillaga aramen genom att lägga den i en kastrull i rikligt med vatten och låter den koka upp fö att sedan sjuda i 5 minuter kan de också minska jod halten. Skölj den sedan noga med rinnande vatten.

Tillverkare: Clearspring, England.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Clearspring Vildskördade Aramealger 30 g”

Din e-postadress kommer inte publiceras.