Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Alla dagar 08-19

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
010 492 72 00

Kundservice

Vardagar 09-19

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
010 492 72 00
Mina Sidor
|

Spackelspade

Du har sett alla 1 produkter

Att spackla är ofta nödvändigt för ett bra slutresultat av din renovering. Vid mindre hål i väggen klarar du dig med en liten spackelspade men har du större ytor som behöver spacklas är det en bredspackel som kommer ge dig det bästa resultatet.

Bredspackla med spackelspade

Tekniken du använder dig av vid spackling av större ytor kallas för bredspackling. Till detta behöver du en mindre och en större spackelspade. Den större kommer vara den du drar ut spacklet med över väggen och med den lilla klickar du ut spacklet på den större spackelspaden (bredspackeln). Att tänka på när man bredspacklar är att man drar ut spacklet över väggen med ett jämnt tryck för att inte skapa nivåskillnader.

Underhåll

Tänk på att alltid rengöra dina spackelspadar efter användning. Detta eftersom att ytan på din spackelspade som har kontakt med väggen när du spacklar måste vara ren ifrån rester då du annars kommer att få ränder och ojämnheter på din vägg. Har du en spackelspade med metallklinga är det viktigt att du torkar av klingan efter rengöring eftersom att det finns risk att den rostar annars och då kommer du eventuellt få ojämnheter vid spackling. Nedan finner du spackelspadar med både metall-, plast- och gummi- klinga.