Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13
✅ FÖR FÄLG & LACK!

Flygrostlösare King Carthur Iron Remover

Supereffektivt flygrostlösnings- och rengöringsmedel för t.ex. fälgarna. Lättapplicerat, mycket snabbverkande formula. VI REKOMMENDERAR!

FRI FRAKT VID ORDER ÖVER 1198 kr
Pris från143 kr
-20%179 kr

Välj:

Produktomdömen
4.2
Baserat på 912 omdömen
  1. Spray huvudet är kass, läcker. I övrigt en bra produkt
    sv
    Andersson J 26.3.2024
  2. Med vit bil ser man direkt hur mycket flygrost vintern bjuder på, allt bara släpper med denna produkt.
    sv
    Linno P 8.3.2024
  3. Medlet va bra o effektiv men dålig spridning när man sprutar på medlet på bilen
    sv
    S L 8.2.2024
    Autodude: Hej, Stort tack för din recension! Det var tråki...
  4. Bland de bästa jag har testat! Vill ha mer!! :)
    sv
    Adman H 12.12.2023
  5. Gör jobbet men inte lika bra som ValetPro dragon's breath / Relive
    sv
    Johansson O 16.10.2023
  6. Bra som alltid :)
    sv
    Assarson P 27.9.2023
  7. Funkar bra på fälgarna,
    sv
    Jakobsson M 25.9.2023
  8. Gör rent till 90% resten måste tvättas av. Bra produkt och luktar gott.
    se
    Bernsson G 11.9.2023
  9. Gör jobbet
    se
    Berlin J 23.8.2023
  10. Bara testat på en fälg ännu. Det blev lika bra som liknande produkt från Sonax
    se
    Löfström A 16.8.2023
Ofta ställda frågor om produkten
Inga frågor har ställts om produkten ännu

"Flygrostlösning avser tvättsteget efter förtvätt/handtvätt, när man tar bort vassa små järnpartiklar som har fäst sig på lacken och ibland även korroderat – s.k. flygrost. Till största del kommer dessa från bromsskivorna och bromsbeläggen – varje inbromsning skapar nämligen ett litet moln av järnpartiklar, s.k. bromsdamm. Du kan känna dem som små ojämnheter på lacken, och särskilt på fälgarna syns de tydligt som svarta korroderade prickar.

På fälgarna finns vanligtvis en hel del flygrost, eftersom de oftast är måltavlor för bromsdammet. Om vanliga rengöringsmedel inte biter på fälgarnas prickar rör det sig troligtvis om flygrost. Metallpartiklar kan nämligen inte tas bort med vanliga rengöringsmedel."


Supereffektivt flygrostlösnings- och rengöringsmedel för t.ex. fälgarna. Lättapplicerat, mycket snabbverkande formula. VI REKOMMENDERAR!

SNABBVERKANDE
GELLIKNANDE FORMULA
- NU MED MILDARE DOFT! - 

King Carthur Iron Remover är ett snabbverkande och effektivt men samtidigt skonsamt medel, som fungerar både som flygrostlösare och fälgrengöring. Medlet avlägsnar alla järnbaserade föroreningar, såväl bromsdamm som ingrodda metallpartiklar, snabbt och effektivt från både lack och fälgar. Förutom de ingredienser som reagerar med och löser upp järnpartiklar innehåller medlet även effektivt rengörande ingredienser, som samtidigt löser upp ingrodd smuts från fälgarna. King Carthur Iron Remover passar för flygrostlösning på både fälgar och lack.

King Carthur Iron Removers konsistens ligger i gränslandet mellan flytande och gelaktig. På det sättet får man den bästa kombinationen av fördelar: medlet är lätt att spraya på, men tack vare den gelaktiga konsistensen kan det ligga kvar länge på ytan och verka utan att rinna av eller torka. En längre verkningstid ger ett bättre tvättresultat, särskilt när det kommer till svår och ingrodd smuts (t.ex. fastbränt bromsdamm eller stora järnpartiklar) då det tar tid för medlet att jobba sig igenom smutsen. Flygrostlösare med mer flytande konsistens riskerar att rinna av och torka ut innan de hunnit verka på djupet.

Det effektiva gelliknande medlet gör användningen mycket ekonomisk. Detta gör att det endast krävs några få sprut för varje fälg. Trots att medlet är mycket effektivt mot envis smuts, så är det skonsamt mot ytan. De gelliknande konsistensen av medlet gör den något svårsprayad. Därför är det rekommenderat att använda en fälgborste tillsammans med produkten för att lättare sprida ut medlet. Även om medlet skulle torka, så är det bara att skölja av. Triggern som medföljer kan ställas i två lägen med olika sprayblomma, en smal avsedd för en enorm precision och en bred som sprider medlet i en bred och fin dimma. Vrid enkelt på munstycket och välj din spraybild efter behov.

Medlet färgas mörkrött när det reagerar med och löser upp järnpartiklarna. Om du inte använt flygrostlösare tidigare kommer din bil förmodligen bli täckt av en röd-lila färgindikation. Men bli inte orolig – det betyder bara att medlet gör sitt jobb!

Välj King Carthur Iron Remover om:

Du letar efter en kraftfull kombinerad flygrostlösare och fälgrengöring
Du vill ha ett medel som fungerar på både fälgar och lack
Du vill ha en flygrostlösare med en så effektiv formula som möjligt

Autodudes kommentar: "King Carthur Iron Remover är både en mycket effektiv flygrostlösare och ett fälgrengöringsmedel. Den innehåller inte bara ingredienser som löser flygrost, utan även effektiva rengöringsmedel. Det gör det till ett väldigt mångsidigt medel: det fungerar lika bra för flygrostlösning vid en grundlig rengöring av bilen, som för fälgrengöring vid underhållstvätten. Om du har bävat inför att tvätta fälgarna tidigare så är King Carthur Iron Remover medlet som kommer förenkla livet för dig."

King Carthurs produktutvecklare har tagit fram produkter med ett enda mål: oavsett om det är en avancerad keramisk försegling, en fälgborste eller något däremellan så ska King Carthur vara det bästa alternativet på marknaden. Varumärket är känt för sin exceptionella kvalitet och sina högpresterande bilvårdsprodukter, som passar lika bra för såväl professionellt bruk som för den medvetne bilvårdaren. KC-sortimentet innehåller tvätt- och rengöringsmedel, poler- och skyddsmedel samt alla slags tillbehör. Produkternas prestanda tillfredsställer även den mest entusiastiska bilvårdaren. Genom att välja King Carthur vet du att du får den bästa prestandan och kvaliteten som finns tillgänglig i varje kategori.

Egenskaper

  • Produkt: Flygrostlösare King Carthur Iron Remover
  • Användningsområde: Avlägsna järnbaserade föroreningar från bilens yta, rengöra fälgar
  • Förpackning: Plastflaska med spraymunstycke / Plastdunk med skruvkork
  • Storlek: 500 / 5000 ml
  • Åtgång: 500 ml räcker för ca 2-4 tvättar, beroende på smutsighet
  • Färdigblandad, redo att användas direkt ur flaskan
  • Konsistens: Mittemellan flytande och gelaktig
  • Mycket effektiv
  • Vaxsäker
  • Utspädbar
  • Biologiskt nedbrytbar
  • Högkvalitativ ställbar trigger (Stängd, bred spraybild, smal spraybild)

Autodudes snabbmanual

Lack: Flygrostlösning genomförs som en del av en grundlig rengöring, efter för- och handtvätt. Du bör torka av lacken litegrann innan du applicerar flygrostlösaren, så att den inte späds ut med det kvarvarande vattnet. Skaka flaskan noggrant innan användning. Spraya KC Iron Remover jämnt över ytan som ska behandlas. Låt verka ca. 5-10 minuter, men se till att medlet inte torkar fast. Skölj av ytan noggrant och fortsätt till nästa steg i tvättprocessen.

TIPS: För att minimera åtgången av medel kan Iron Remover sprayas "lite här och där" och sedan spridas ut jämnt med en mikrofiberapplikator (eller en lämplig borste om du jobbar med fälgarna).

För att maximera rengöringsförmågan kan du spraya på medlet, låta det verka i 2–4 minuter, och sedan torka av försiktigt med en mikrofiberduk. På så sätt får du bort den redan upplösta smutsen från ytan, och medlet kommer åt att verka djupare på de kvarvarande järnpartiklarna.

Fälgar: För normal underhållstvätt sprayas medlet på fälgarna innan förtvättsmedlet (skum) läggs på. När medlet har fått verka några minuter, kan du skumma hela bilen inkl. fälgarna med en Foam Lance (skölj inte av Iron Remover innan). Låt förtvättsmedlet verka och skölj sedan av både flygrostlösare och förtvättsmedel noggrant.

Den riktigt grundliga rengöringen av flygrost/ bromsdamm på fälgarna genomförs ofta i samma skede som på lacken, alltså efter att du tagit bort all lös smuts i förtvättssteget. På det sättet kommer medlet åt att verka på de orenheter som andra medel inte biter på.

TIPS! Tack vare att medlet innehåller både aktiva flygrostlösare och rengörande ingredienser, så fungerar KC Iron Remover även som en effektiv däckrengörare. Spraya därför med fördel även medlet på däcken. Använd en däckborste för att effektivisera rengöringen.

OBS! Använd inte i direkt solljus eller på varma ytor. Låt inte medlet frysa.

Information om varningsetikett:
H302
Skadligt vid förtäring.
H319
Orsakar allvarlig ögonirritation.
H317
Kan orsaka allergisk hudreaktion.

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 1198 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.