Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Bilvax Soft99 Fusso Coat White (2.0), 200 g

För ljus lack. Hållbarhet upp till 12 månader. Syntetiskt vax. En av marknadens bästa bilvax. VI REKOMMENDERAR!

FRI FRAKT FÖR DENNA PRODUKT!
Pris från299 kr
-25%399 kr

Välj:

Produktomdömen
4.7
Baserat på 910 omdömen
  1. Fantastisk produkt. Så lättarbetad och ett jättebra resultat
    sv
    Gustavsson M 27.12.2023
  2. Levererar det produkten utlovar
    se
    Rönnblom R 13.9.2023
  3. 1 lite ”slarvig” applicering på min vita RS5, helt galen avrinning & tanken är en till behandling vid avställningen snart. Fin glans & smutsen flyger ...
    se
    Esselborn A 12.9.2023
  4. Jag ger en 4 är nöjd
    se
    Cusicanqui suarez M 11.9.2023
  5. Helt fantastiskt vax.
    se
    N L 11.9.2023
  6. En av dem bästa skydd som jag har använt. Rekommenderas
    se
    Micu D 23.8.2023
  7. Mycket bra produkt
    se
    S K 11.8.2023
  8. Använt detta vaxet i 5år på alla lastbilar jag kört och kvalitén är sjuk. Drygt vax med, håller 2-3 appliceringar på en Scania dragbil innan den är sl...
    se
    Markussen L 25.7.2023
  9. 12 månader är att ta i. Men det ger ett gediget skydd och fin glans riktigt länge. :-)
    se
    Borekull J 26.6.2023
  10. Mycket nöjd med denna produkt. Bra glans och bra hållbarhet.
    se
    Wreder M 26.6.2023
Ofta ställda frågor om produkten
5.4.2018 Robert ,  Tjena! Tänkte köpa erat paket för 699. Har en vit bil och en silver men funka denna att använda även på silverfärgad bil då den är till ljusa färger? Är detta de bästa man kan ha för bilen? Mvh Robert
Hej Robert! Ja denna fungerar bra till både vit och silver lackfärg. Är man osäker på om man ska ha white eller black av fusso, så kör white. Den är mer allround. Ja detta är ett riktigt bra vax. Ha en fortsatt bra dag! // Johan
14.12.2018 Dennis P,  Jag har beställt detta vax men när man ska ”toppa” med fusso coat speed barrier ska man torka av vaxet eller spreja på innan man torkar av allt?
Hej Dennis! Jag skulle rekommendera att först polera av utan "speed & barrier". Sedan gå över bilen där du tycker skyddet behöver förbättras eller poleras till ytterligare. Ha en fin helg! // Johan
12.4.2019 Micke ,  Kan man använda på rutorna på fordonet?
Hej Micke! Ursäkta sena responsen. Ser att vi missat att svara på din fråga. Ja det fungerar men skyddet sitter dock inte så länge. Jag skulle istället rekommendera en glasförsegling för bättre effekt, tex. https://www.autodude.se/produkt/glasforsegling_soft99_ultra_glaco/ Ha en fortsatt bra dag! // Johan
14.5.2019 T,  Hej! Rekommenderar ni Bilvax Soft99 Fusso Coat White eller Black till en silverfärgad metallic??
Hej! Båda vaxerna fungerar. Skillnaden är att Black och White ger lite olika typ av glans. Black ger lite mer djup i glansen, och White ger lite mer blänkande glans. Så för bästa resultat rekommenderar vi att använda Black på mörka bilar, och White för ljusa bilar //Filip
14.5.2022 Robert M,  Hej! Kan man vaxa bilen med den här produkten efter att man har haft på Lackförsegling Gyeon Q² CanCoat? Eller förstör man lackförseglingen då?
Hej Robert! Tekniskt sett så kan du det, men egentligen fyller det ingen funktion. Om du har CanCoat på bilen så har du redan ett fint skydd, du behöver alltså inte lägga på ett vax utöver det. Du kommer dels inte få den hållbarhet som Fusso Coat annars har, och risken finns att du hämmar egenskaperna för CanCoaten (sämre glans, glid osv). Jag skulle alltså valt att köra antingen endast CanCoat eller endast Fusso Coat. Allt gott!
14.11.2022 Joakim H,  Hejsan, försvinner lackförseglingen om man har på avfettning?
Hej Joakim. Nej, det gör den inte. Däremot kommer alla typer av kem tära mer eller mindre på vaxer och lackskydd, men detta vax är väldigt kemikalieresistent så du behöver inte vara orolig. Allt gott!
14.11.2022 Albin ,  Hej! Hur får man bäst bort vaxet från svarta plastdetaljer när det har torkat?
Hej Albin. Det gör du enklast med någon typ av djuprengöring, t.ex. King Carthur Final Cleaner eller Padboys IPA. Allt gott!
8.4.2023 J,  Hej, fungerar vaxet även på husvagn? Plast + lackad plåt.
Hej Joakim, Jajamen, det fungerar alldeles utmärkt!

För ljus lack. Hållbarhet upp till 12 månader. Syntetiskt vax. En av marknadens bästa bilvax. VI REKOMMENDERAR!

LEGENDARISK STORFAVORIT!

SLITSTYRKA SOM EN LACKFÖRSEGLING - ENKLARE ATT APPLICERA ÄN ETT BILVAX - VI REKOMMENDERAR!

Den uppgraderade modellen av legendariska Fusso Coat är här:

  • Nytt innehåll
  • Enklare att applicera
  • Mildare doft och mer användarvänlig
  • Miljövänligare
  • Ny förpackning
  • Minst lika lång hållbarhet och höga glans som tidigare!

Soft99 Fusso Coat är ett otroligt slitstarkt syntetiskt bilvax som samtidigt är mycket enkelt att använda. Det ger lacken ett skydd i upp till imponerande 12 månader. Fusso Coat är känt världen över som ett av marknadens bästa bilvaxer. Vaxet ger ett långvarigt skydd samtidigt som det är kraftigt vattenavstötande (hydrofob karaktär). Denna modell - Fusso Coat White - är speciellt framtagen för ljus lack.

Endel vill kalla Fusso Coat för en försegling, en del för bilvax. Inget är egentligen fel. Anledningen till oenigheten är att produkten är slitstarkt som en försegling, men lika lättapplicerat som ett bilvax. Ett riktigt drygt medel som har en hållbarhet upp till 12 månader enligt tillverkaren. Mycket imponerande!

Fusso Coat är unikt på många sätt. En utav beståndsdelarna i vaxet är PTFE - Polytetrafluoreten, en typ av flourplast som ger en extremt hal yta. Samma ämne är mer känt inom bland annat behandling av stekpannor och skor från varumärkena Teflon och Gore-Tex.

FUSSO COAT WHITE VS. FUSSO COAT DARK:

Dark fungerar även på ljus färg. Det som skiljer är lite hur lackens djup framhävs. Men både "DARK" och "WHITE" modell kommer ge ett bra resultat oavsett färg på din lack. (Dark innehåller inga färgämnen eller liknande). Samma långa hållbarhet och glans får du med båda varianterna!

OBS! Ibland lämnar Fusso Coat efter sig en aning fettiga spår efter första avtorkningen. Om du vill ha det snyggaste slutresultatet på en gång rekommenderar vi att du använder Soft99 Quick Detailer - Fusso Coat Speed & Barrier för att slutbehandla ytan efter vaxning. 

OBS! Fusso Coat White är anpassad för ljus lack (light colors). Finns också i modell anpassad för mörk lack (dark colors).

Innehåll

Egenskaper

  • Produkt: Bilvax Soft99 Fusso Coat White
  • Användningsområde: Vaxning av bilen för att skydda lacken, ge glans samt förenkla tvätt och rengöring
  • Vaxtyp: Syntetiskt vax
  • Hållbarhet (tillverkaren): Upp till 12 månader
  • Förpackning: Plåtburk med extra behållare, en appliceringssvamp medföljer
  • Förpackningsstorlek: 200 g
  • Förbrukning: Räcker upp till 40 bilvax-behandlingar (normalstor bil)
  • För användning på ljus lack
  • Mycket vattenavstötande
  • Importör: Autodude

Autodudes snabbmanual 

Tvätta och torka av bilen mycket noga innan vaxning. För bästa vidhäftning samt för att dölja eventuella repor, så rekommenderar vi att använda en polish som grund för vaxet, tex. Soft99 Micro Liquid Compound Light.

Applicera vaxet med hjälp av en appliceringssvamp (medföljer). Stryk ut ett mycket tunt lager panel för panel. Undvik att överdriva vaxmängden (tänk att vaxet ska räcka till över 40 bilar). Låt verka i 5-10 minuter, polera sedan bort överflödigt vax ordentligt med en ren mikrofiberduk. Var noggrann med poleringen så du får ett jämnt lager vax över hela bilen.

OBS! Fusso Coat bör ej användas på plastdetaljer.

Låt aldrig vaxet torka på ytan. Vaxa aldrig bilen i direkt solljus.

För bästa glans, fördelning och slutresultat, så "toppa" gärna vaxlagret med Fusso Coat Speed & Barrier. Spruta på och torka av med en mikrofiberduk. Förvara burken på en sval och mörk plats.

Soft99's olika vaxer - Snabb översikt:

Information om varningsetikett:
H228
Brandfarligt fast ämne.
H372
Orsakar organskador genom lång eller upprepad exponering.

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 299 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.