Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13
✅ FÖRTVÄTT

Kallavfettning CAR5 Cold Degreaser

Kallavfettning särskilt anpassad för effektiv borttagning av asfalt, tjära, olja, lim och fettbaserade fläckar. Kan användas på både torra och våta ytor, en riktigt effektiv förtvätt för att ta bort envis smuts!

Pris från325 kr
-35%499 kr

Välj:

Produktomdömen
4.4
Baserat på 519 omdömen
  1. Mycket snabb leverans
    sv
    L S 27.3.2024
  2. Bra avfettning , lite på den svaga sidan kanske men riktigt prisvärd.
    sv
    Löjdström J 19.3.2024
  3. Köper alltid den. Utmärkt resultat
    sv
    Berger H 8.3.2024
  4. Hade nästan ingen verkan på asfaltsprickarna
    sv
    Kolevski I 29.2.2024
  5. Bästa hittills
    sv
    Larsson P 28.2.2024
  6. Bäst hittills
    sv
    Larsson P 28.2.2024
  7. Mycket bra kallavfettning, Suberb!
    sv
    A R 27.2.2024
  8. Absolut bästa avfettningen jag jobbat med!
    sv
    Storm R 27.2.2024
  9. Bra rengöringsförmåga
    sv
    Pettersson J 26.2.2024
  10. Mycket bra resultat
    sv
    Bryggman L 22.2.2024
Ofta ställda frågor om produkten
3.10.2022 C,  Hej! Spräcker denna plast och baklyktor som andra kallavfettningar kan göra?
Hej, Tack för din fråga! Den ska vara något skonsammare mot plastdetaljer. Men du ska alltid undvika för att vara på säkra sidan. Allt gott :)
12.1.2023 J,  Fungerar detta medlet tillsammans med Elektrisk Sprayflaska Tokya ES-1?
Hej, Tack för din fråga! Nej, denna tryckspruta är inte kompatibel med Kallavfettning, packningarna kommer att gå sönder. Allt gott :)
19.2.2023 Lennart ,  Hur påverkas miljön av era produkter?
Hej Lennart! Det beror på vilken produkt du syftar på och var du väljer att tvätta bilen. Om du tvättar bilen på en OKQ8 GDS-hall så filtreras vattnet efter vilket gör det mer miljövänligt än om du skulle tvätta bilen hemma på uppfarten. Just CAR5-degreaser och de flesta andra kallavfettningar är petroleumbaserade och bör därmed inte släppas ut hur som helst i naturen. Har du inte möjlighet att tvätta bilen i en tvätthall med oljeavskiljare skulle jag istället rekommendera en biologiskt nedbrytbar kallavfettning, exempel har du här: https://www.autodude.se/sv/produkt/kallavfettning_king_carthur_nextgen_degreaser/HS12371-12662 . Har du några fler frågor är det bara att höra av dig. Allt gott!
22.2.2023 Jerry M,  Vilken tryckspruta rekommenderas att användas?
Hej, Tack för din fråga! Jag skulle rekommendera någon av dessa två som är gjorda för kallavfettning: https://www.autodude.se/sv/produkt/tryckspruta_kwazar_venus_super_solvent https://www.autodude.se/sv/produkt/tryckspruta_dr_dirt_spray_gun Återkom om du har några funderingar, Ha en superfin dag:)n
14.3.2023 Éhsan ,  Fungerar det på motorcykelar? Eftersom lackytan är en liten del (bara tanken) och Det finns många olika delar som är byggda av olika material som carbonfiber,plast, gummi osv.
Hej Éhsan. Ja, detta medel fungerar på motorcykel. Denna kallavfettning är förhållandevis snäll mot plast- och gummidetaljer, men det är alltid en bra idé att ändå använda medlet med försiktighet. Var noga med att skölja av ordentligt efter du applicerat medlet, och applicera aldrig på varma ytor eller i direkt solljus så ska det inte vara några problem. Allt gott!
10.8.2023 Wilmer T,  Hej! Vad är diametern för locket till 5l dunken? Letar efter en tappkran som ska passa nämligen. :)
Hej, Tack för din fråga! Det är 40mm på denna. Återkom om du har några funderingar, Ha en superfin dag:)
27.1.2024 P,  Tar denna bort vaxet eller kan man använda den några gånger på vintern även om man inte vill vaxa om då?
Hej Patric, Denna produkt, inklusive alla kemikalier som man sprutar på bilen, kommer tära på vaxlagret i viss mån. Det är dock helt nödvändigt för att få bilen ren, och den åverkan som denna kallavfettning har på vaxlagret är knappt märkbar. Du kan alltså med gott samvete använda denna kallavfettning utan att oroa dig om att vaxet ska försvinna. Hör av dig vid fler funderingar. Allt gott!

Kallavfettning särskilt anpassad för effektiv borttagning av asfalt, tjära, olja, lim och fettbaserade fläckar. Kan användas på både torra och våta ytor, en riktigt effektiv förtvätt för att ta bort envis smuts!

NYUTVECKLAD KALLAVFETTNING - HÄNGER KVAR LÄNGRE PÅ YTAN + NY TYP AV RENGÖRINGSKRAFT!

CAR5 Cold Degreaser är lätt trögflytande i stilla form. När medlet sprayas och kommer i rörelse övergår det istället till flytande form, vilket gör den trots det ändå enkel att spraya. När medlet lägger sig på ytan går den tillbaka till trögflytande. 

SNABBARE, EFFEKTIVARE OCH SNÅLARE - MYCKET PRISVÄRD!

CAR5 Cold Degreaser är en kallavfettning som fungerar utmärkt vid förtvätt och är särskilt effektiv mot asfalts- och tjärfläckar. Kallavfettningen kan dock användas för att ta bort all slags svår och lättare smuts från både bilens lackade ytor men även i exempelvis motorrummet. Den emulgerande effekten binder samman kemiska ingredienser vilket gör avfettningen extremt effektiv för borttagning av bitumen, asfalt, salt, tjära och alla lim-, olje- och fettbaserade smutspartiklar. Tack vare sin emulgerande sammansättning förbättrar den också avsevärt effektiviteten i sköljningsmomentet.

Den trögflytande formulan gör att medlet hänger kvar längre på ytan och därmed får en längre och effektivare verkningstid. Medlet är fettigare än traditionell kallavfettning, vilket gör att det inte avdunstar lite snabbt.

Till skillnad från traditionella kallavfettningsmedel kan CAR5 Cold Degreaser användas på både torra och våta ytor, vilket innebär att den kan sprayas på bilens yta innan förtvätt för att maximera verkningstiden, alternativt efter förtvätt för att ta bort envisa fläckar. Att spraya på vått underlag hjälper också om bilen har extremt envis smuts som kräver flera behandlingar. På grund av den gelliknande sammansättningen av Cold Degreaser är dess verkningstid betydligt längre jämfört med andra mer flytande kallavfettningar, och tack vare detta är den särskilt tuff på riktigt svåra fläckar. Den långa verkningstiden gör att majoriteten av smutspartiklarna tas bort med bara en behandling. Kallavfettningen används med fördel i samband med en noggrann tvätt efter vintern och när bilen är täckt av smuts.

CAR5 Cold Degreaser har en mycket mild doft, vilket gör det mycket trevligare att använda än starkt luktande kallavfettningsmedel. Produkten finns i både en 1000 ml flaska och en 5000 ml dunk. CAR5 Cold Degreaser är väldigt lätt att använda och blandningen är redo att använda: applicera på ytan, låt verka och skölj av med mycket vatten!

Tips! Vintertid när det är kallare, så behöver all typ av bilkem längre tid på sig för att hinna verka. Spraya därför på kallavfettningen så tidigt som möjligt när du kommer till tvätthallen. Låt verka så länge som möjligt utan att det torkar. Gärna upp emot 10-15 min för bästa resultat.

Egenskaper

  • Produkt: Kallavfettning CAR5 Cold Degreaser
  • Användningsområde: Borttagning av asfalt, tjära, lim, olje- och fettbaserade fläckar
  • Färdigblandad och redo att användas!
  • Förpackning: Plastflaska / Dunk med säkerhetskork
  • Storlek: 1000 / 5000 / 25 000 ml
  • Behaglig svag doft

Autodudes snabbmanual

Spraya Cold Degreaser nedifrån och upp på bilens lackyta. Låt det verka, men se till att det inte torka på ytan. Skölj noga och tvätta sedan bilen med till exempel CAR5 Neutral Shampoo och King Carthur Premium Mitt.

För att uppnå maximal verkningstid, spraya först Cold Degreaser på bilens yta, låt det verka, applicera sedan förtvättsmedel med Foam Lance ovanpå avfettningsmedlet och skölj sedan med mycket vatten.

Obs! Vi uppmanar att alltid vara försiktig vid applicering av kallavfettning, att spraya kallavfettning direkt på lyktor är sällan nödvändigt. Genom att undvika lyktorna minimeras risken att något händer, som sprickor eller dylikt. Trots att CAR5 Cold Degreaser är något snällare än "vanlig" kallavfettning rekommenderar vi att vara försiktig just när det kommer till känsliga områden som gummidetaljer och lyktor. 

Använd inte i direkt solljus eller när ytan är varm. Låt inte ytan torka och låt inte flaskan frysa.

Om CAR5

Efter flera års försäljning av miljontals bilvårdsprodukter i tre olika länder har vi på Autodude fått mycket erfarenhet av hur man driver en e-handel, men också massor av unik och viktig information om olika bilvårdsprodukter.
De flesta bilvårdare vill hitta ett högpresterande medel till ett överkomligt pris, men många av dagens produkter tenderar till att vara ganska dyra och svåra att förstå samtidigt som de billigare alternativen inte har den prestanda som man förväntar sig. Därför har vi i kombination av vår kunskap och våra kunders önskemål tagit fram CAR5.
CAR5 står för användarvänliga och effektiva bilvårdsprodukter till ett lågt pris som gör bilvården till ett rent nöje för alla parter; bilvårdaren, bilen och plånboken. Därför ligger fokus på tre saker när vi tar fram CAR5’s produkter. 

Användarvänlighet: Alla produkter är enkla att använda för att få ett bra resultat. De är säkra för både dig, ditt fordon och din omgivning.

Prestanda: Produkterna är mycket effektiva. De är kompatibla med varandra samtidigt som varje produkt bidrar med prestanda. Du behöver kanske inte alla, men varje produkt har sina speciella egenskaper och användningsområden.

Pris: Produkterna ska vara prispressade till max. Det ska inte gå att få tag i produkterna och dess prestanda till lägre pris hos annat konkurrerande varumärke.

Läs mer om CAR5 här: Om CAR5

Information om varningsetikett:
H304
Kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna.
H315
Irriterar huden.
H318
Orsakar allvarliga ögonskador.
H412
Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 299 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.