Autodude
Nordens största bilvårdsbutik!

Telefon: 08 409 08 901

Butikens öppettider: Mån-Fre 10-17, Lör 10-13

Foam Lance Dr Dirt G2 + Skumlans (inkl. adapter)

KUNGEN AV FOAM LANCE! Foam Lance utrustad med en snabbkoppling för en supersnabb anslutning. Kompatibel med ALLA högtryckstvättar. 24 månaders garanti.

FRI FRAKT FÖR DENNA PRODUKT!
Pris från445 kr
-26%599 kr

Välj:

Produktomdömen
4.6
Baserat på 265 omdömen
  1. Funkar inte... Trots att jag fick en till adaptet
    sv
    Puga A 7.2.2024
    Autodude: Hej, Stort tack för din recension! Det var tråki...
  2. Tog lite tid och gick en del medel åt att ställa in minstycket korrekt. Men annars fungerar den riktigt bra.
    se
    B G 11.5.2023
  3. Jätte bra
    se
    Westerman H 10.5.2023
  4. Perfekt 10/10
    se
    Zubeidi A 9.5.2023
  5. Mycket värdefull! Rekommenderar starkt
    se
    Pedersen L 3.5.2023
  6. Jättebra
    se
    Albaali L 1.5.2023
  7. Mycket bra produkt
    se
    Persson T 30.4.2023
  8. Måste köra den på lägsta vatten läget för att få ett skumm som sätter sig. Annars en 5a
    se
    Å J 27.4.2023
  9. Den är bra men får inte så mycket skum mest nån blaskig skum
    se
    U O 9.3.2023
  10. Bra smidigt
    se
    B P 7.3.2023
Ofta ställda frågor om produkten
14.9.2022 Robin K,  Jag har en Ryobi högtrycktvätt (RPW130XRBB). Har ni någon aning om vilken adapter som kan passa till den?
Hej, Tack för din fråga! På dom flesta Ryobi maskiner så är det " Black & decker " adaptern som du ska använda dig utav. Allt gott :)
28.11.2022 P,  Hej! Jag har en Nilfisk som heter 145.nånting och är ca 10 år gammal. I listan för denna foam lance finns 2st Nilfisk-varianter. Vilken är det som jag behöver? // Mvh Peder
Hej Peder, ursäkta det något sena svaret. Med största sannolikhet så är det den adaptern som heter "Nilfisk" som passar din modell. Om det mot förmodan skulle vara fel efter du beställt, så kontakta oss igen så skickar vi ut rätt adapter till dig. Ha en fortsatt bra dag! // Autodude
28.11.2022 G,  Jag har en lavor missouri högtryckstvätt, beställde en foamlance för lavor men den passa tyvärr inte, verkar vara mer lik kränzle .. nån som vet?
Hej Gustaf, ursäkta den något sena responsen. Ja det skulle kunna vara "Kränzle" (M22 gänga) eller alternativt "Kärcher HD" (invändig m22 gänga). Skicka gärna en bild till kundtjänst om du är osäker så kan vi hjälpa dig att få rätt adapter. // Autodude
3.12.2022 Chrilla J,  Jag har foam Lance dr dirt 1, men har problem med att de går åt så mycket medel. En hel behållare går åt för att skumma en bil! Kör med en Kärcher k serie 5, & justerskruven på lancen på minsta vatten flöde. Vad gör ja för fel?
Hej Chrilla, en hel behållare ska inte behöva gå åt. Det finns lite knep man kan tänka på. Det är inte så att du blandat ihop justerskruvan, vad som är max o minst åtgång av medel? När justerskruven är åtdragen (åt minus = mindre vatten) så går det åt maximalt med medel. Kör du koncentrat i din behållare så ska du inte behöva köra denna inställning. Ungefär helt åtdraget o sen 0,5-1 varv loss brukar vara bra. Kolla gärna detta videoklippet på youtube där vi ger lite småtips för att minimera åtgången av medel i foam lance: https://www.youtube.com/watch?v=D4Lh7Pwsy28 // Autodude
18.3.2023 Johan B,  Hej! Jag har en Kärscher Professional HD6/13 C och undrar vilken adapter jag ska ha. Tack på förhand! Mvh Johan
Hej Johan. Har du det gråa spolhandtaget så behöver du adaptern Kärcher HD Easylock. Om du har det svarta spolhandtaget behöver du Kärcher HD M22 invändig gänga. Ha en fortsatt fin dag!
24.4.2023 Mr T,  Hej, skulle vilja beställa med adapter både till Kärcher k serien samt adapter till okq8 tvätthall, hur gör jag det?
Hej! Då väljer du en av adaptrarna på denna produktsida, och sedan köper du till den andra lösa adaptern från denna produktsida: https://www.autodude.se/sv/produkt/foam_lance_adapter_kc_dr_dirt_qc . Allt gott!

"Foam lance tar bilvård till en helt ny nivå. Oftast, om bilen inte är riktigt smutsig, så är underhållstvätten tillräcklig med en enda överstrykning. Foam lancen är ett måste för alla högtryckstvättsägare. Jag rekommenderar!" - R. Aho, Bilvårdare

 

KUNGEN AV FOAM LANCE! Foam Lance utrustad med en snabbkoppling för en supersnabb anslutning. Kompatibel med ALLA högtryckstvättar. 24 månaders garanti.

OBS! PRODUKTEN HAR UPPDATERATS, DEN NYA VERSIONEN MED SNAPLOCK-SNABBKOPPLING HITTAR DU HÄR: FOAM LANCE DR DIRT G3, SNAPLOCK.

ETT MÅSTE FÖR BILVÅRDAREN - AUTODUDE REKOMMENDERAR!

Foam lance har tagit bilvård till en ny nivå, att tvätta bilen har aldrig varit smidigare. Foam Lance kan med fördel användas vid förtvätt, handtvätt och vid lackskydd. Munstycket skapar en klibbig skumblandning som hänger kvar och löser upp smutset mycket effektivt från ytan. För underhållstvätt är det många gånger tillräckligt med en ensam behandling med Foam Lance för att få ett tillfredsställande resultat. Att tvätta bilen är inte längre något som behöver vara svårt, tidskrävande och tråkigt. Skumlansen gör inte bara bilunderhållet effektivt och smidigt, det är även något som kan ge en nytändning i bilvårdsintresset. Glöm inte att köpa till förtvättsmedel för att komma igång!

 

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

- UPPDATERAD MODELL MED NY SNABBKOPPLING -

- ÄNNU SMIDIGARE ANSLUTNING - 

- VI REKOMMENDERAR! -

Foam Lance Dr Dirt G2 är en skumlans som på ett mycket smidigt sätt kopplas till högtryckstvättens spollans och skapar ett tjockt skum som förlänger verkningstiden för förtvättsmedlet förlängs. Tack vare den förlängda verkningstiden så förbättras även medlets rengöringseffekt och avlägsning av näst intill all smuts sker utan att du ens behöver vidröra bilens lack eller arbeta mekaniskt överhuvudtaget, du kommer bli imponerad av resultatet! I och med att en tvätt med Foam Lance innebär att du ej behöver vidröra bilen under rengöringssteget så minskar risken för tvättrepor!
Att använda sig av en Foam Lance under biltvätten är något som revolutionerat biltvätten, och har förändrat bilden för många bilvårdare då det inte längre är något som behöver vara svårt, tidskrävande och tråkigt. Det är nu något som är mycket effektivt och smidigt, vilket troligtvis ger en nytändning i bilvårdsintresset. Munstycket skapar en klibbig skumblandning som hänger kvar och löser upp smutset mycket effektivt från ytan. För underhållstvätt är det många gånger tillräckligt med en ensam behandling med Foam Lance för att få ett tillfredsställande resultat.

Dr Dirt G2-Foam Lance är en ny uppdaterad modell av den tidigare och redan legendariska Foam Lance KC Dr Dirt G1. I denna nya uppdaterade version har man justerat och utvecklat utefter önskemål från befintliga användare. Detta visar sig bland annat i ett ännu smidigare anslutningssystem med en 1/4" Quick Release som gör att du på nolltid ansluter Foam Lancen med din högtryckstvätt. Dr Dirt G2-Foam Lance levereras med en specifik adapter för din högtryck (välj ditt alternativ i listan) som gör att de blir kompatibla med varandra. Det går självklart att köpa endast Foam Lancen utan adapter om du redan har en. (Se alternativ utan adapter). En annan märkbar förbättring är att gängorna på lancen till själva behållaren har ett yttre lager av plast, vilket gör att den mycket enkelt matchas ihop med plastgängorna på behållaren och att slitaget blir mindre.  

Dr Dirt behållarens design och egenskaper är genomtänkta från topp till tå, designad av rutinerade produktutvecklare och vana bilvårdare. Den konformade designen gör att flaskan är mycket stabil och tillsammans med den medföljande hängande skruvkorken behöver du inte oroa dig för att råka spilla ut vätska på golv, i skåp eller på hyllor under transport eller förvaring. Foam Lancen levereras med en snabbkopplingsadapter kompatibel med det alternativet du väljer i listan. Det finns även ett spolrör med samma snabbkoppling, så att anslutningen mellan Foam Lance och spolröret sker på nolltid. 

Obs! Använd bilden för att kontrollera kompatibilitet med din högtryckstvätt innan du lägger beställning. Passar flera modeller än vad som står i menyn, tex. biltema, alto, kew, stihl, clen etc.

 

Är du forfarande osäker på vilken adapter du ska ha? Läs vår tabell nedan över modeller som passar!

Foam Lancen används med högtryckstvätt och monteras direkt på munstycket. Den finns i olika modeller, välj den som passar just din högtryckstvätt. Om din modell inte hittas i listan, ta bort munstycket på din högtryckstvätt och jämför adaptern med bilden ovan. Passar många modeller som inte är listade, tex. Clen, Stihl, Parkside, Biltema etc.

EXTRA/RESERVFLASKA KAN OCKSÅ KÖPAS SEPARAT! => Dr Dirt Extraflaska

OBS! GLÖM INTE ATT SAMTIDIGT BESTÄLLA FÖRTVÄTTSMEDEL HÄR!

Vad är en foam lance och vad används den till?

En foam lance (även kallad skumlans) används under förtvättssteget av bilen och är avsedd för att effektivt sprida rengöringsmedel med hjälp av högtryckstvätt. Den sprider ett luftigt och tjockt skumtäcke likt raklödder, som klibbar sig fast på ytan och verkar under en längre tid. Detta gör att rengöringsmedlet kan verka effektivare på den nedsmutsade ytan.

Med foam lance kan man med mycket liten kraftansträngning alltid ha en ren bil. Som underhållstvätt räcker det oftast med att man sprutar på ett lager skum, låter det verka några minuter och sedan sköljer av bilen. Enklare än så kan det inte bli. Ett måste när man tvättar bilen!

Egenskaper

  • Produkt: Foam Lance Dr Dirt G2
  • Användning: Skapa ett skumlager vid förtvättssteget för maximalt rengöringsresultat
  • Ny uppdaterad snabbkoppling som underlättar anslutning
  • 1/4" snabbkoppling
  • Monteras för hand -> redo att användas
  • Justeringart munstycke för sprutbredd och blandningsförhållande för rengöringsmedlet
  • Maximalt tryck: 220 bar
  • Maximal vattentemperatur: 60°C
  • Storlek på adapter: 1,2 mm, för högtryck med ett vattenflöde på 6-10 l/min
    • Vid kraftigare vattenflöde rekommenderas en större adapter (köpes separat här
    • Vid köp av Ergo medföljer en 1,4 mm flödesadaper
  • Behållarens torlek: 800 ml, mätsticka på sidan av flaskan
  • Oslagbar ergonomi
  • Lancen levereras med ett skruvlock som sitter fastmonterat kring halsen
  • Garanti: Foam Lance 24 mån, Behållare 12 mån
  • Medel ingår ej! Köp det separat här!
  • Importör: Autodude

Hur man avgör blandningsförhållandet

Blandningsförhållandet blir olika beroende på vilken högtryckstvättmaskin du har och vilket tryck denna ger.

  1. Fyll Foam Lance flaskan full med vatten
  2. Justera skruven för blandningsförhållandet till den starkast möjliga blandningen (helt åtdragen medurs)
  3. Spruta med Foam Lancen i en hink eller annat mätkärl. Fortsätt spruta tills det att Foam Lancen's plastbehållare är tömd på vatten. Mät sedan hur mycket total mängd vatten som finns i hinken.
  4. Beräkna sedan blandningsförhållandet genom denna formel: 0,8 / (total vattenmängd i liter) x 100
  5. Du kan på samma sätt mäta blandningsförhållandet för andra inställningar

TIPS: Märk gärna ut blandningsförhållandet med en tuschpenna på flaskan för varje styrka och inställning du mätt upp, så är det lättare att veta vad en specifik inställning ger.

TIPS2: Eller gör som Autodude och testa dig fram. Det behöver inte vara någon raketforskning! Börja med en mild inställning och testa på en liten yta och se vad som funkar för dig. Blev blandningen för koncentrerad så skölj bara av direkt. Håll i förtvättsmedlet outspädd i foam lance behållaren och experimentera sedan fram en blandning som funkar för dig. Njut av en ren bil!

Snabbmanual

Förtvätt:
Med användning av förtvättsmedel i foam lance behövs inte medlet spädas ut innan, utan medlet hälls outspätt i foam lancen's behållare. Foam lancen blandar och späder ut medlet med vatten direkt vid användning. (Men det går givetvis bra att lägga i ca 1 dl koncentrat i foam lance behållaren och fylla resten med vatten om man föredrar detta, men du kan då inte köra en lika snål inställning på foam lancen som om du hade kört koncentrerat medel i behållaren).
Beroende på fordonets storlek, går det åt ca 1-2 dl medel för en tvätt. Förtvättsmedlet fungerar bäst när skummet är halvtjockt, när det kan sitta tillräckligt länge för att kunna lösa upp smutsen och sakta rinna av bilen. Använd justerskruven för att anpassa spädning och därmed skummets tjocklek. Sprid skummet på den yta som ska rengöras. Lägg på nedifrån och upp. Låt medlet sitta så länge som möjligt utan att det torkar. Skölj sedan noga av med högtryckstvätt eller trädgårdsslang.

Handtvätt:
För att underlätta handtvätten, så kan du använda foam lance till att sprida ut bilschampot över bilen. Lägg i lämplig mängd medel i behållaren och sprid ut schampot över bilen (tex. Bilschampo Dodo Juice Born to be Mild). Använd tvätthandske och separat tvätthink för att skölja ur tvätthandsken. Lägg inte ut mer medel så det riskerar torka, dela hellre in bilen i olika delar. tex. en sida i taget.

Skydd / lackbehandling:
För att skydda och ge glans åt lacken efter tvätt, välj ett lämpligt medel (tex. King Carthur QuickCoat) Använd 50-100 ml (ca 3-6 korkar) medel för att försegla bilen första gången, sedan för underhållstvätt så räcker 20-50 ml (ca 1-3 korkar). Häll i medel i behållaren (använd gärna en extra behållare) och fyll upp med vatten. Applicera ett tunt QuickCoat-skumtäcke på ytan. Låt det verka 1-5 minuter och skölj sedan noga av innan skummet har börjat torka.

VILKEN ADAPTER SKA JAG HA?

Här har vi samlat en lista på några av alla modeller som passar våra adaptrar. Adaptrarna passar alltså fler modeller än de vi har i vår tabell nedan. Obsververa att några märken har flera adaptrar som kan passa. Dubbelkolla alltid kompatiblitet innan du beställer!
OBS! Upphosvrättsskyddad info ©AUTODUDE.se

Adapter → Kärcher K Nilfisk Ergo Kärcher HD Kränzle Lavor Black & Decker Bosch
Högtryckstvätt                 
Kärcher K-serien X              
Nilfisk (för hemmabruk)   X            
Ergo / Nilfisk Quick release     X          
Nilfisk ALTO Kew     X          
Nilfisk Neptune     X          
OKQ8 GDS-hall     X          
Kärcher HD       X        
Kärcher HDS med Easy lock       X (med adapter)        
Kränzle         X      
Lavor           X    
Black & Decker             X  
Bosch (ej AQT)               X
Bosch AQT             X  
AVA X              
Hamron (Jula)           X    
Stihl   X..→       ..X    
Biltema   X..→       ..X    
Duro           X    
Stanley             X  
Husqvarna   X            

*Observera att vi kan ej garantera kompatibilitet. Detta är endast riktlinjer*.

 

Enkel shopping

Hos oss betalar du tryggt och enkelt med Klarna, Swish, banköverföring och de vanligaste konto- och kreditkorten. Vi levererar även till företag med Klarna-faktura. Välj mellan hemleverans, leverans till postombud eller leverans till arbetsplatsen!

Snabb leverans 1-2 dagar

Lagerförda produkter levereras normalt inom 1-2 arbetsdagar. Vi handlägger ordrar löpande och beställningar lagda före kl. 13 skickas normalt samma dag. Vid mycket hög belastning kan leverans ta någon dag extra.

Tryggt & säkert köp

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd med ditt köp. Därför erbjuder vi långt öppet köp med fri retur! Det ger dig ett tryggt och säkert köp.

EXPERTEN PÅ BILVÅRDSPRODUKTER

Bilvårdsprodukter och tillbehör utvecklas ständigt - Så även vårt sortiment. Vi testar hela tiden nya produkter för att kunna erbjuda våra kunder det bästa sortimentet inom bilvård. Hos AUTODUDE hittar du marknadens bästa produkter till bra pris. Välkommen till AUTODUDE‘s nätbutik!

AUTODUDE ERBJUDER

  • Marknadens bästa bilvårdsprodukter
  • 60 dagars öppet köp med fri retur
  • Säkra betalningsalternativ
  • Snabb leverans 1-2 dagar
  • Billig frakt
  • Fri frakt när ordervärde överstiger 299 kr
  • Obs! "PostNord - Hämta hos ombud eller i paketbox"

AUTODUDE’S BUTIK

Vår fysiska butik ligger i Stockholm i samma lokal som butiken Valostore. Här kan du handla våra produkter direkt på plats.

Läs mer

FÖRETAGET BAKOM AUTODUDE

Handshake Sweden AB
Fryksdalsbacken 38, 12343 Farsta, Sweden

Org. nr: 556974-8238.

BLI AUTODUDE-INSIDER

Var först med att få information om nya produkter, användartips, nya funktioner, kampanjer etc. Nyhetsbrev skickas några gånger per år, oftare under vår- och sommarperioden. Du kan avsäga dig tjänsten när du vill.