Gratis levering t.o.m. 7/4
1-3 dages leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Betal med Mobilepay 

Body Science Vitamin B12

Størrelse : 100 Tabletter
99.-
Størrelse : 100 Tabletter
+
1-3 dages leveringstid Mind mig om
  • Beskrivelse
  • Indhold

Beskrivelse

Body Science Vitamin B12 

Vitamin B12-tilskud af høj kvalitet med ekstra høj dosering! Tilpasset til veganere.

  • Høj dosis – 1000 µg vitamin B12 pr. tablet.
  • 100 % metylcobalamin – den bioaktive form af vitamin B12.
  • Vigtigt tilskud for veganere, vegetarer og ældre.
  • 100 % vegansk.
  • Fremstillet i Sverige.

Body Science Vitamin B12 er et kosttilskud, som indeholder 100 % metylcobalamin, der er den form af vitamin B12, som kroppen mest effektivt kan optage og desuden kan udnytte direkte. Den billigere og mere almindelige form cyanocobalamin er en inaktiv form af B12, som kroppen først skal omdanne til en bioaktiv form af cobalamin, før den kan bruge stoffet.

Vitamin B12, som egentlig hedder cobalamin, er et livsvigtigt vitamin, som vi har brug for at indtage. De bedste fødekilder til cobalamin er frem for alt kød, fisk og æg samt forarbejdede fødevarer som mælk og ost. Cobalamin er, præcis ligesom de øvrige B-vitaminer, vandopløselig. 

Vitamin B12 er blandt andet nødvendig for produktionen af røde blodlegemer, for immunsystemets normale funktion og ganske enkelt for at kroppen kan fungere. Ved mangel på vitamin B12 eller et lavt niveau af cobalamin er det almindeligt, at man føler sig træt og ugidelig, har svært ved at koncentrere sig, oplever svimmelhed, hovedpine m.m.

Heldigvis får de fleste tilstrækkeligt med vitamin B12 ved at spise en varieret kost, der er rig på animalske fødevarer.Hvis man ikke gør det, anbefales det, at man tager kosttilskud. Med Body Science Vitamin B12 får du en høj dosis og en letoptagelig form af cobalamin. Én tablet om dagen er nok til at sikre indtagelsen og på en effektiv måde undgå vitamin B12-mangel. 

B12-mangel 

Generelt plejer man at sige, at vitamin B12 udelukkende findes i animalske fødevarer, og at personer, der ikke spiser f.eks. kød, fisk m.m., enten skal supplere kosten med berigede fødevarer eller tage kosttilskud. Cobalamin findes også i visse vegetabilske fødevarer, men det drejer sig om så små mængder, at de ikke anses for at være en kilde til stoffet.I flere tilfælde er der tale om inaktive former, som kroppen ikke kan udnytte. Selvom man spiser berigede fødevarer, kan det være svært at finde ud af, om produktet er beriget med en aktiv eller en inaktiv form af B12. Derfor foretrækker mange veganere og vegetarer at bruge netop kosttilskud, der er en sikker kilde til cobalamin i tilstrækkelige mængder.

Det er dog ikke kun hos veganere og vegetarer, at man ser en øget risiko for vitamin B12-mangel. Også ældre er en gruppe, der kan have behov for at supplere kosten med cobalamin, da kroppens evne til at optage B12 aftager med alderen.

Spiser du som veganer B12? 

Til forskel fra visse andre vitaminer kan cobalamin lagres i relativt store mængder i leveren. Dette lager kan række til flere år, hvilket gør, at der kan gå lang tid, inden symptomerne viser sig. Derfor er det vigtigt, at man har kontrol med sit indtag af cobalamin, hvis man f.eks. bliver veganer. Selvom du har været veganer i lang tid, kan det meget vel være, at dit B12-behov er blevet dækket af lageret i leveren, og når lageret er tømt, er B12-mangel en kendsgerning! Man kan naturligvis indtage berigede fødevarer som sojadrik, havredrik eller en anden B12-beriget drik, men det kræver lidt mere arbejde at styre det daglige indtag, så det er tilstrækkeligt til at dække behovet. En anden fordel ved et kosttilskud er, at det er kaloriefrit, hvilket kan gøre tingene lettere for dig, der er på diæt. Du bliver ganske enkelt mindre låst i forhold til, hvad du skal spise.

Læs mere 

Vitamin B12 er et alsidigt vitamin, der har flere vigtige funktioner i kroppen og eksempelvis fungerer som coenzym i forskellige processer, f.eks. ved omsætning af proteiner og ved celledeling. Cobalamin er et af de 8 vitaminer, som tilsammen udgør gruppen af B-vitaminer. Det, der er unikt ved cobalamin, er, at det indeholder det metalliske grundstof kobolt, hvilket gør det til det største og mest komplekse af alle vitaminer. Det er netop grundstoffet kobolt, der har givet ophav til navnet cobalamin.

Vitamin B12 bidrager blandt andet til:

  • normal energiomsætning.
  • nervesystemets normale funktion.
  • normal homocysteinomsætning.
  • normal psykisk funktion.
  • normal dannelse af røde blodlegemer.
  • immunforsvarets normale funktion.
  • at mindske træthed og udmattelse.
  • samt spiller en rolle i celledelingsprocessen.

Også vigtigt for vegetarer

B12 er som sagt et meget vigtigt vitamin, og det er ikke helt let at få, hvis ens kost ikke omfatter flere B12-rige fødevarer. Hvis man f.eks. er lakto-ovo-vegetar, indgår kød og fisk ikke i ens kost, men det gør derimod mælk og æg. Alene disse to fødevarer gør det betydeligt lettere for vegetarer at få cobalamin sammenlignet med veganere – men til trods for at både mælk og æg er kilder til B12, er det alligevel ikke en garanti for, at man får tilstrækkelige mængder af vitaminet. Det handler alt sammen om proportioner, og om hvor meget man spiser af hver fødevaretype.

Før i tiden var B12-mangel sandsynligvis ikke så almindeligt – selvom det dog forekom. Dels fordi det ikke var lige så almindeligt som i dag at udelade visse fødevarer fra kosten, men frem for alt fordi man spiste mere indmad såsom lever og nyre. En lever indeholder over 110 µg vitamin B12 pr. 100 gram, mens mælk og æg har en værdi på henholdsvis 0,6 µg og 1,3 µg pr. 100 gram. Derimod svarer 1 tablet Body Science Vitamin B12 til cirka samme mængde cobalamin som 1 kg lever.

Det er vigtigt at påpege, at det ikke handler om, hvor meget man indtager, men om hvor meget kroppen kan udnytte. Kroppens evne til at optage B12 forringes som nævnt, jo ældre vi bliver – derfor er det vigtigt at sikre indtaget af dette utroligt vigtige vitamin! Der er heller ingen kendte bivirkninger ved høje doser af B12 – kroppen optager det, den har brug for, og resten udskilles med urinen.

OBS! Det er vigtigt med en varieret og afbalanceret kost og sund livsstil.

Varenr.: 2500970020-001
Producent: Body Science
EAN: 7650044512712

Indhold

Body Science Vitamin B12

Kosttilskud.
Antal: 100 tabletter (100 doser)
Dosisstørrelse: 1 tablet.

Anvendelse: Indtag 1 tablet dagligt.

Varedeklaration: Tablethjælpemidler (mikrokrystallinsk cellulose, vegetabilske magnesiumsalte af citronsyre, siliciumdioxid), vitamin (B12).

OBS: Kosttilskud bør ikke anvendes i stedet for en varieret kost. Opbevares utilgængeligt for børn. Den anbefalede dosis må ikke overskrides.

Opbevaring: Opbevares i original emballage ved stuetemperatur.

Indhold per tablet.
Vitamin B12 1000 µg 40000 %*
 
* til mærkning – procent af dagligt referenceindtag i henhold til EU.
Læs mere

Reviews

There have been no reviews for this product.
Retningslinjer for offentliggjorte anmeldelser
Prisgaranti
Altid den billigste
Gratis levering
t.o.m. 7/4
Trustpilot
4,5 / 5
Betal med Mobilepay
Nem betaling
Hurtig levering
1-3 dages leveringstid

Instagram

Se mere
Vitamin B12
Body Science
Vitamin B12
Størrelse : 100 Tabletter
Vitamin B12
99.00
Gratis levering
t.o.m. 7/4
Betal med Mobilepay
Nem betaling
Hurtig levering
1-3 dages leveringstid
Fremragende
Baseret på 1964 reviews
Verificeret
Produktet levede op til min…

Produktet levede op til min forventning, og levering gik hurtigt og smertefrit😉.

Verificeret
Handler der gerne igen.

God velfungerende hjemmeside side. Hurtig levering og gode produkter til fair priser.

Verificeret
Gode programmer fitness

Fantastisk

Verificeret
Godt produkt

Godt produkt

Verificeret
God service

God. Device

Verificeret
Alt super

Alt super, hurtig levering.

Verificeret
Hurtig ekspedition

Godt produkt til en fair pris

Verificeret
Jeg har oplever en rigtig god service

Jeg har oplever en rigtig god service. Varerne kom hurtigt, kan kun anbefale at handle hos MM Sports.

Verificeret
er meget tilfreds med leveringen tak

er meget tilfreds med leveringen tak

Verificeret
Alt fint

Alt fint. produkte i godt kvalitet

Verificeret
Godt udvalg

Godt udvalg, gode priser

Verificeret
Billigt & hurtig levering 👌👌

Billigt & hurtig levering 👌👌

Viser vores 4- og 5-stjernede anmeldelser
Ny kunde?