Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Köpvillkor

Köpvillkor

Beställning
Beställningar får ej göras av beställare under 18 år. Målsmans tillstånd krävs för kunder under 18 år. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Lyckas med mat AB (lyckasmedmat.se) lider ekonomisk skada, polisanmäls.

Betalning och säkerhet
Lyckas med mat i Luleå AB erbjuder flera olika betalningsalternativ för att du ska välja det som passar dig bäst. I samarbete med Klarnas betallösning Klarna Checkout erbjuder vi fakturabetalning, delbetalning, kortbetalning med VISA eller Mastercard samt betalning via internetbank. För fullständiga betalvillkor se här https://www.klarna.com/se/villkor/
Faktura
Om du väljer betalning mot faktura kan en kreditprövning komma att göras. Fakturan skickas via e-post i samband med att ordern skickas från vårt lager och har en förfallotid på 30 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer.
Delbetalning
Vid delbetalning med Klarna konto så kan du själv välja hur mycket du vill betala varje månad. En kreditprövning kommer att göras av Klarna.
Kortbetalning
Om du betalar med kort så kommer Klarna att dra pengar direkt. Du har också köparskydd hos Klarna om din order inte skulle komma fram, mer info här
Direktbetalning via internetbank
Vid direktbetalning via internetbank dras pengarna från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen (dvs. vid orderläggning).
Klarna Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.
Klarna Checkout innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för de så kallade Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS).
För information om din betalning kontakta Klarnas kundservice eller ring dem på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.30 – 20.00, fredagar 08.30-17.00 och helger 10.00 – 17.00.
Du kan även se dina fakturor och dess betalstatus på klarna.se under Mina sidor, se ”Hitta din faktura” på startsidan. Mer information och fullständiga villkor för Klarna Checkout återfinner du här.
Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du våra köpvillkor."

Fel i publicering
Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter och bilder som visas eller skrivits felaktigt på webbplatsen. Vi reserverar oss för prisjusteringar (ex. förändrade priser från våra leverantörer och valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren eller i hårdvara såsom nätverk och servrar.

Garanti
För oss är hög kvalitet och service ledstjärnor i verksamheten. Alla våra produkter granskas på fabriken och hos oss. Om det ändå är något fabrikationsfel eller skada på en produkt returnerar ni varan till oss i originalemballage för reparation alternativt utbyte.
Lyckasmedmat.se betalar returfrakt för fel som omfattas av garanti. Vid eventuella transportskador måste detta anmälas direkt till transportföretaget eller till vår kundtjänst info@lyckasmedmat.se eller 0920-122 10.
Alla produktgarantier lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Vi följer självklart konsumentköplagen i vår butik.

Lagring av personuppgifter
De uppgifter du lämnar till oss används för orderhantering, fakturering, marknadsföring och annat som syftar till att vår tjänst ska fungera så bra som möjligt. Vi garanterar att ingen annan än vi använder dina uppgifter. Vi lagrar dina uppgifter för att ge bra service vid återkommande köp. De kan även användas av oss för att skicka dig specialerbjudanden från vår butik och nyhetsbrev om du valt att låta oss göra det. Läs mer om Villkor för Lyckas med mat kundkonto.
De personuppgifter som vi lagrar i vår kunddatabas är:
För- och efternamn
Adress
E-postadress
Telefonnummer
Lyckasmedmat.se kommer behandla dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Du har rätt att begära registerutdrag på dina uppgifter hos oss för kontroll. Om uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller missvisande rättar vi dem på begäran. Du kan begära att få dina uppgifter raderade. Läs mer om Lyckas med mats Integritetspolicy.

Leveranstid - Omgående leverans
Normal leveranstid står angivet på den specifika produktens informationssida. Beställer du flera produkter, skickas allt samtidigt och det är den längsta angivna leveranstiden som gäller. Vi skickar endast med Svenska Posten för att garantera snabbast möjliga leverans. Beställningar gjorda före 15:00 måndag - fredag skickas samma dag (ej röda dagar). Övriga beställningar postas kommande vardag. Mindre brev levereras direkt hem till dig nästa vardag. Större brev/paket levereras till ditt närmaste postombud och aviseras med sms och e-post, leveranstid Sverige 1-3 arbetsdagar, Finland och Danmark 3-5 Arbetsdagar.

Priser
Alla priser på www.lyckasmedmat.se är angivna i svenska kronor (kr) inklusive lagstadgad moms. Veckans erbjudande gäller till utsatt datum eller så långt lagret räcker.

Produkter
Alla produkter som säljs i butiken kan användas i Sverige och ska följa svensk lagstiftning. Priser anges inklusive moms. För att se fraktpriset gå till kassan eller kontrollera fraktkostnaden i sidhuvudet. Alla produkter levereras med svensk manual om produktens art kräver detta. Om manual ingår på annat språk än svenska anges detta på produktnivå.

Reklamation
Vi levererar felfria varor men om din vara är skadad på något sätt kontaktar du oss via mejl eller telefon, där ger vi närmare instruktioner hur retur går till. Du når oss på 0920-12210 eller info@lyckasmedmat.se. Vid reklamation betalar vi fraktkostnaden för returen. Reklamationer gjorda inom 6 månader från inköpsdatum behandlas enligt konsumentköplagen. I vissa fall lämnar tillverkarna utökad produktgaranti men detta varierar mellan de olika produkterna och anges på produktnivå.

Tvist
Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Ångerrätt
Enligt distansavtalslagen har du alltid full returrätt inom 14 dagar efter du mottagit dina varor. Detta gäller även om förpackningen öppnats, men det förutsätter att varan inte har använts och att den återsänds i fullgott skick. Originalförpackningen måste skickas med och ska även den vara i gott skick.
Om produkten hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller sig Lyckasmedmat.se rätten att göra ett ekonomiskt avdrag motsvarande produktens beskaffenhet och värdeminskning. Vi rekommenderar därför att alltid returnera produkter kompletta i kartong, i nyskick, och att eventuell mjukvara återställs.
Ångerrätten gäller ej för böcker, kurser, livsmedel, ätbara/ej ätbara färger och produkter som helt eller delvis består av någon form av livsmedel. När du vill returnera en vara du ångrat köpet av kontaktar du oss på mejl; info@lyckasmedmat.se eller telefon 0920-12210 för retursedel.

Öppet köp 120 dagar  - 100% nöjd kundgaranti
Förutom ångerrätt erbjuder vi dig öppet köp i hela 120 dagar förutsatt att varan returneras i originalförpackning som är oskadad (gäller ej för ätbara produkter eller böcker). Detta gäller endast för vara som inte har använts.
Vi behöver följande info vid retur: ordernummer, vilken/vilka produkter som ska returneras, betalningssätt, namn och adress samt hur du vill ha pengarna i retur eller om du vill ha ett tillgodokvitto.
När du vill returnera en vara du ångrat köpet av kontaktar du oss på mejl; info@lyckasmedmat.se eller telefon 0920-12210 för retursedel, vi står självklart för returfrakten.

Här kan du läsa mer vår om Returrätt och Ångerrätt

Retursedel
Vi behöver följande info vid retur: ordernummer, betalningssätt, namn och adress samt hur du vill ha pengarna i retur eller om du vill ha ett tillgodokvitto.
När du vill returnera en vara du ångrat köpet av kontaktar du oss på mejl; info@lyckasmedmat.se eller telefon 0920-12210 för retursedel. Vi mejlar ut retursedeln som du enkelt skriver ut hemma och tejpar på paketet. Paketet lämnar du sedan hos närmaste Postombud.

Återbetalning
Återbetalning vid öppet köp eller nyttjad ångerrätt sker inom en vecka efter vi fått tillbaka produkten till vårt lager.  Återbetalningen sköts av Klarna har du frågor angående återbetalningen på din retur, kontakta Klarna kundtjänst: 08-12012030.
På belopp som återbetalas har Lyckasmedmat.se rätt att göra avdrag för värdeminskning. Värdeminskning uppstår när varan brukats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper. Om varan returnerats skadad, utan originalförpackning eller om den på annat sätt har brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

Ej uthämtat paket
Om du inte hämtar ut ditt paket hos ombudet går det i retur till oss. Du som kund debiteras då 200 kr. Detta på grund av extra frakt- och hanteringskostnader. Var noggrann när du lägger din order och dubbelkolla alltid adress, mejladress och mobilnummer så din order blir korrekt. Det är ditt ansvar att se till att uppgifterna stämmer. Vi tar ej något ansvar om du uppgett fel uppgifter så paketet måste skickas tillbaka till oss.

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se