Köp och Leveransvillkor

Vi vet, att läsa villkor är ju det mest tråkiga som finns (i alla fall för de allra flesta av oss), men vi har ändå vissa saker som vi behöver vara överens om för att vi din köpupplevelse hos oss skall bli så positiv som möjligt.

Innehåll

  1. Tillämplighet
  2. Beställning
  3. Betalning
  4. Leverans
  5. Reklamationer/Garantier
  6. Ångerrätt
  7. Personuppgiftspolicy
  8. Cookies
  9. Tvist
  10. Force Majeure

Företaget bakom Gravyrbutiken.se är Plateaux AB (med organisationsnummer 556946-4851) och har sitt säte i Östra Gerum med följande adressuppgifter:

Plateaux AB
Östra Gerum
522 92  TIDAHOLM

Om ni har några som helst frågor eller funderingar så hör gärna av er till oss. Vi har telefontider mellan 08:00 – 12:00 och ni hittar alla våra kontaktuppgifter på kontaktsidan. Skulle vi trots allt inte svara om ni ringer så beror det på att vi stundom har en ganska högljudd miljö p.g.a. gravyrmaskinerna och då är det bara att pröva igen om en stund.

1. Tillämplighet

Det finns ett antal lagar och regler som vi som säljer till dig måste förhålla oss till. I de fall då villkoren ej regleras av lagarna som följer så gäller nedanstående köp- och leveransvillkor. För konsumenter gäller E-handelslagenDistans- och hemförsäljningslagen, Marknadsföringslagen och Konsumentköplagen. För företag så är det istället Köplagen som gäller.

2. Beställning

Vid beställning via vår hemsida:
Vid beställning träffas avtal om köp när Gravyrbutiken bekräftat beställningen via e-post. Orderbekräftelsen genereras automatiskt och skickas till din angivna e-postadress utan manuell översyn. Skulle du inte mottagit en orderbekräftelse strax efter det att du lagt din order – kika då först i din skräppostkorg så att det inte har hamnat där – kontakta oss annars via e-post så skickar vi den på nytt.

Vid beställning via e-post eller telefon:
Om du e-postar eller ringer in din beställning träffas avtal om köp när Gravyrbutiken bekräftat beställningen via e-post i form av ett ordererkännande. För att få handla hos Gravyrbutiken krävs att du fyllt 18 år eller har målsmans medgivande.

Priser
I priserna ingår svensk moms om kunden valt att visa priserna inklusive moms.
Om kunden valt att visa priserna exklusive moms, visas priserna utan svensk moms (f.n. 25%)

Avgift för låg ordersumma
Många av våra produkter är i sig ganska billiga. Det kan vara märkskyltar eller andra mindre skyltar som kostar några få kronor. Tyvärr blir det väldigt kostsamt för oss att tillverka en (1) sådan skylt.

Vi skall förbereda texten/motivet i våra programvaror, material skall plockas fram, maskinerna skall ställas in m.m. Detta är anledningen att vi tyvärr tvingas ta ut en avgift för beställningar som understiger 100 kr i ordervärde (exkl. fraktkostnaden).

Avgiften är i dagsläget 100 kr och läggs till på din order när du kommer till kassan.

Exempel: Om du handlar en vara för 25 kr så kommer slutsumman bli 25 kr + 100 kr =125 kr. Skulle du istället välja att handla en vara för 101 kr, så blir summan också 101 kr. Här tillkommer alltså inte kostnaden för låg ordersumma och denna produkt blir således billigare än den billiga produkten. I exemplet ovan tillkommer i båda fallen aktuell fraktkostnad.

Ingen gillar tillkommande avgifter men vi tror och hoppas att ni förstår orsaken till varför vi tvingas ta ut denna kostnad. För att undvika detta kan du beställa fler skyltar eller kanske hittar du någon annan intressant produkt som du kan passa på att köpa samtidigt.

Avbeställning
Avbeställning av order är möjligt utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern påbörjats. Avbeställning efter det att ordern påbörjats är ej möjligt. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse om detta mottagits ifrån oss.

Fraktkostnad
För order lagda via vår hemsida debiteras en kostnad om 79 kr (55,20 kr ex. moms) och gäller vid normal leveranstid – vilken är 1–3 vardagar. För specialbeställningar eller beställningar som inkommer på annat sätt än vår webshop tillämpas verklig frakt baserat på frakt med DHL.

Vill du att vi prioriterar din order och önskar snabbare leverans (1–2 dagar) kan du välja detta val i webshopen och kostnaden är då istället 249 kr (199,20 ex. moms).

Skriv- & visningsfel
Vi reserverar oss för skrivfel i form av fakta- och prisuppgifter och förbehåller oss rätten att, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster, korrigera detta i efterhand. Vi strävar mot att alla produktbilder som visas skall motsvara produktens faktiska utseende. Men vi kan ej garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

3. Betalning

Betalning sker genom vald betalmetod i kassan. Betalmetoden tillhandahålls av Klarna Checkout för trygga och säkra betalningslösningar via vår webshop. Här kan du välja att betala med; Faktura, Kort, Delbetalning, Direktöverföring via bank eller Swish. Om du är intresserad av att läsa om Klarnas fullständiga villkor så finns dessa att ta del av under Klarnas villkor

3.1 Kortbetalning
Kortbetalning accepteras av Visa, Mastercard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt i samband med köp.

3.2 Faktura & delbetalning
Genom vårt samarbete med Klarna har du möjlighet till flera olika betalsätt och betalalternativ. Ett av dessa är faktura & delbetalning. Fullständiga villkor kring dessa finns att läsa under Klarnas Kontovillkor.

För order som inkommer på annat sätt än via webshopen sker faktureringen via vår samarbetspartner Fortnox Finans – även här för att garantera största trygghet för dig som kund. Fakturan levereras i en separat försändelse – antingen via brev, e-post eller som e-faktura – beroende på ditt val.

För privatpersoner sker leverans utan undantag till beställarens folkbokföringsadress. Betalningsvillkor mot faktura är 14 dagar netto både för både företag och privatpersoner.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift och dröjsmålsränta enligt fakturaspecifikationen. Vid val av faktura som betalningssätt tillkommer en faktureringsavgift med 30 kr (24 kr ex. moms).

Återbetalning
När du avbryter en beställning som inte hunnit påbörjas och som har betalats i förskott återbetalar vanligtvis beloppet inom 1–2 arbetsdagar.

4. Leverans

Leveranstid
Som kund har du i dagsläget möjlighet att välja på ”Normalfrakt” vilket innebär att varorna lämnar oss inom 1–3 arbetsdagar.

Om du beställer via telefon eller e-post så bekräftas leveranstiden genom att vi skickar ett ordererkännande med angiven leveranstid.

Är någon vara slut i lager kontaktas kund inom 48 h och kund meddelas när den beräknade leveransen kan ske. Du kan vid detta tillfälle välja att antingen behålla eller makulera din beställning utan kostnad.

Delleverans
Om större delen av beställningen kan levereras gör vi i vissa fall en delleverans. Ingen extra fraktkostnad tillkommer för delleveranser som sker på vårt initiativ. Genom att kontakta kundtjänst kan du själv begära att få din beställning dellevererad, detta sker då mot en extra fraktkostnad.

Fraktkostnad
Fraktkostnaden för privatperson på beställningar gjorda via hemsidan är 79 kr (63,20 kr ex. moms). Till företag sker leveransen som paket till företagsadressen och kostar  då 149 kr (119,20 kr ex. moms). Fraktkostnaden visas tydligt vid beställning via våra hemsida när du går till kassan. Vid beställningar – via webbshopen – med ett ordervärde över 700 kr (560 kr ex. moms) levereras fraktfritt. För beställning via e-post eller telefon redovisas om möjligt fraktkostnaden muntligt via telefon eller som e-post.

Leveranssätt
Vi skickar de allra flesta försändelserna via DHL. Som privatperson levereras paketet till närmsta DHL Servicepoint. Beställer du som företag levereras paketet till ditt företags adress. OBSERVERA att det i båda dessa fall måste finnas ett giltigt mobilnummer dit speditören kan skicka leveransavisering. Om speditören ej lyckas nå dig efter upprepat antal aviseringar blir paketet ”Olevererbart” och sänds då i retur till Gravyrbutiken varvid du som kund kommer att bli debiterad f.n. 190 kr (152 kr ex. moms). Vill ni att vi skickar varan på nytt tillkommer ytterligare en fraktkostnad.

I de fall du handlat som företag och begärt att få ditt paket levererat via DHL Paket och om chauffören ej lyckats leverera paketet till dig kommer detta i stället att lämnas hos närmsta utlämningsställe för dig att avhämta inom 7 dagar.

Ändring av transportuppdrag
Ett paket ligger kvar hos ombudet i 7 dagar (gäller ej skrymmande paket) innan det returneras till oss på Gravyrbutiken. Om du av misstag har angett fel adress eller postnummer och ordern redan hunnit skicks ifrån oss behöver vi utföra en ”Ändring av transportuppdrag”. Du måste då kontakta kundtjänst för att genomföra ändringen. Ändringen kostar 290 kr (232 kr ex. moms), vilket vi kommer att fakturera er i efterskott. Speditören har minst 24 timmars handläggningstid för en sådan ändring.

Ej uthämtad försändelse
Ej uthämtad försändelse debiteras verklig kostnad för returfrakt samt ny fraktkostnad (även denna verklig kostnad). Gör det därför enklare för både dig och oss genom att inte beställa något om du inte avser att lösa ut ditt paket.

Leveransförsening
Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post inom 48 h, om det är vi som är vållande till förseningen. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja leveransen, t ex. då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss.

Skadat gods
Skador på emballage/yttre förpackning samt ej synlig skada skall anmälas till vår kundtjänst utan dröjsmål. Synliga skador anmäls direkt vid uthämtande. Allt emballage måste sparas för eventuell besiktning. Glöm inte att återkoppla till oss på Gravyrbutiken när du anmält en transportskada hos transportören.

5. Reklamationer/Garantier

Om du behöver returnera en trasig, transportskadad eller en felskickad produkt till oss så vill vi att du kontaktar oss innan du skickar produkten till oss. Alla returer måste aviseras i förväg för att du skall få ett s.k. RMA-nummer för försändelsen. Paket som skickas till oss utan detta RMA-nummer kommer ej att lösas ut av Gravyrbutiken.

Gravyrbutiken lämnar 3 månaders garanti från inköpsdatum mot fabrikationsfel och/eller materialfel på alla varor om inget annat anges. Garantin innebär att vi byter ut den aktuella produkten mot en ny vara av samma typ inom garantitiden. Som privatperson har du, enligt konsumentköplagen, tre (3) års reklamationsrätt oavsett vilken annan reklamationstid som anges på en vara.

Situationer som INTE omfattas av garantin:

  • Förslitningsskador
  • Oaktsamhet eller olycka
  • Av kunden genomförda ändringar på produkten
  • Transportskador eller stöld (dessa anmäls till transportören)

Garantin ersätter ej kostnader för montering, resor etc. Fabriksgarantin kan ej överlåtas till en annan part utan gäller endast för personen som står på kvittot/fakturan. Kvitto/faktura skall alltid kunna uppvisas vid åberopande av garanti.

Reklamation av vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter tre (3) år.

6. Ångerrätt

Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Ångerrätten kan endast utnyttjas om varan kan återlämnas i originalförpackning och är i väsentligen oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och prova varan, men den får ej vara använd utöver detta. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten och vi krediterar endast varans/varornas värde och inte den eventuella frakt som debiterades då ordern skickades till dig som kund.

Vänligen observera att ångerrätten ej kan tillämpas på produkter som graverats efter kunds önskemål. Dessa produkter måste anses omöjliga för Gravyrbutiken att avyttra på nytt varför ångerrätten ej gäller för dessa produkter. Vi ber er därför noggrant överväga att du tar rätt köpbeslut för dessa typer av artiklar.

7. Personuppgiftspolicy

När du lägger din beställning kan du vara trygg med att dina uppgifter hanteras korrekt och i enighet med det Europeiska datadirektivet GDPR. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss.

Gravyrbutiken kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. När du registrerar ett konto eller gör ett köp hos gravyrbutiken.se, kommer du automatiskt att ta del av våra nyhetsbrev via e-post. Dessa utskick kan enkelt avregistrera dig från genom att klicka på en länk längst ner i e-postutskicket.

Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort.

8. Cookies

Ja, alla dessa meddelande om kakor. Det går ju inte att besöka en webbplats utan att dessa informationsrutor dyker upp framför oss.
Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1kb) som sparas på din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren. Den nya kaklagen som trädde i kraft 2011-07-01, säger att användarna skall godkänna varje Cookie.

Vår webbplats använder vanligen den vänliga varianten av cookies, en s.k. session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookien mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Saker som sparas är ex.vis information om vad du har lagt i din kundvagn, eller om du är inloggad på vår sida.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som avaktiverar session cookies. För det mesta kan man även ta bort eventuella cookies som redan har sparats. Om du väljer att inte acceptera cookies och session cookies på vår webbplats kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

9. Tvist

Om vi blir oense om något – och du handlat av oss som privatperson – kommer vi följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Om det är ett företag du representerar så avgörs frågan i en domstol.

10. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, eller liknande händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal från Gravyrbutiken, som gör att Gravyrbutiken ej kan hålla nämnda avtal, skall utgöra grund till att Gravyrbutiken befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.