VITAMIN B12 100mcg (som cyanokobalamin) (100 tabletter)

VITAMIN B12 100mcg (som cyanokobalamin) (100 tabletter)

Sku: 8085-100
I lager
Vad letar du efter?

VITAMIN B12 100mcg (som cyanokobalamin) (100 tabletter)

Special Price 127,00 kr Regular Price 136,00 kr

Lamberts Vitamin B12 (cyanokobalamin) 100mcg tillskott är ett b 12 vitamin kosttillskott av hög kvalitet.

Produkt information vitamin B12 (Kobalamin)

Vitamin B12 är med i tillverkningen av röda blodkroppar och behövs också för att hålla hjärtat friskt. Det behövs även för att nervsystemet ska fungera normalt. Det skiljer sig från de övriga B-vitaminerna genom att det produceras av tarmens mikroorganismer och lagras i levern. Eftersom bara finns i kött rekommenderas ofta vegetarianer och veganer tillskott av vitamin B12. Vitamin B12 är nödvändigt för normal celldelning samt för neuralrörs utveckling och tidig celldelning i den tidiga graviditeten. Vitamin B12 behövs för ett hälsosamt nervsystem samt för normal mental funktion. Vitamin B12 är nödvändig för normal bildning av röda blodkroppar.

Vitamin B12 bidrar även till immunsystemets och nervsystemets normala funktion som i sin tur är kopplat till känsel, balans, minne samt lukt- och smaksinne.

Ökat behov av B12 för vissa grupper:

I vissa perioder av livet och för vissa människor kan det vara särskilt viktigt att vara uppmärksam på intaget av B12-vitamin. Det gäller exempelvis veganer, äldre personer och de som har låg produktion av saltsyra i magsäcken. B12-vitaminet finns bundet till protein i maten och frigörs med hjälp av saltsyra och ett enzym som heter proteas i magsäcken. För att vi ska kunna ta upp B12 från maten är det viktigt att ha tillräckliga nivåer av saltsyra. Med åldern minskar kroppens bildande av saltsyra och därmed förmågan att ta upp B12 och äldre kan därför ha ett ökat behov av vitamin-B12.

Särskilt för veganer är risken för brist på B12-vitamin hög, eftersom detta vitamin nästan uteslutande finns i animaliska livsmedel.

Förutom ovanstående grupper kan B12-vitaminet också vara särskilt viktigt för gravida kvinnor. Under graviditeten behövs B12 för fostrets tillväxt och utveckling. Även folsyra är viktigt för det växande fostret.

Produkt Specifikation vitamin B12

Per tablett:  
 
Vitamin B12  
100µg

Packningsmaterial (inaktiva beståndsdelar):
DiCalcium Phosphate, Microcrystalline Cellulose, Silicon Dioxide, Stearic Acid, Magnesium Stearate.

Tid för tabletten att lösas upp: Mindre än 1 timma.

Dosering: 1 tablett per dag med måltid.

NOTERA: Denna produkt bör inte tas av gravida eller ammande.

Ett dagligt intag av kosttillskott kan ibland förhindra att brist symptom uppstår hos människor med ensidiga kostvanor, men tillskott kan aldrig ersätta en varierad och balanserad kost.

VARNING: Överskrid aldrig den rekommenderade dagliga doseringen. Större dosering än vad tillverkaren  rekommenderar kan ge biverkningar. Kom ihåg att förvara dina vitaminer och andra kosttillskott utom syn  och räckhåll för småbarn. Detta Lamberts kosttillskott är inget läkemedel och lagstiftningen inom EU  förbjuder alla tillverkare att tillskriva enskilda häsokost produkter och kosttillskott egenskaper som  uppges kunna förebygga, behandla eller bota mänskliga sjukdomar. Rådfråga alltid din läkare innan du  börjar med kosttillskott om du får medicinering eller behandling för någon sjukdom. Gör aldrig uppehåll med din medicinering utan att prata med din läkare. Om du är gravid, ammar eller planerar att bli  gravid, prata gärna med din läkare eller barnmorska innan du börjar ta kosttillskott.

Skriv din egen recension
Du recenserar:VITAMIN B12 100mcg (som cyanokobalamin) (100 tabletter)
Your Rating
Scroll To Top